„Симфони – рок концерт“ на финала на фестивала „Да оцветим Европа с багри, музика и светлина“

„Симфониета „София“ и Джаз формация „София“ с ръководител Бойчо Дечев и солист Яна Чакалска закриха фестивала „Да оцветим Европа с багри, музика и светлина“. Събитието се състоя на 1 април, когато отбелязахме Цветница и 30 – годишния юбилей на район „Връбница“.

Концертът откри кметът на р-н „Връбница“ г-н Младен Младенов. Сред официалните гости бяха директорът на ОКИ „Надежда“ г-жа Анна Дамянова и г-н Трайко Младенов, кмет на община Костинброд.

Едни от любимите на всички песни на Deep Purple, Queen, ABBA, Rolling Stones, Pink Floyd, The Animals, Led Zeppelin, Guns N’Roses и EUROPE звучаха в столичното 61 ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ под диригентството на Свилен Симеонов.

„Симфони – рок концерт“ е идея на маестро Свилен Симеонов, който прави всички аранжименти на песните за такъв състав. Концертът е част от събитията по проекта „Да оцветим Европа с багри, музика и светлина“ на Министерството на културата, Национален фонд „Култура“, Столична община и Район „Връбница“.

Повече за „Да оцветим Европа с багри, музика и светлина“

Район „Връбница“ бе сцена на културното многообразие, творчески срещи, изповядване на европейските ценности. Различни културни мероприятия се проведоха в подкрепа на българското председателство на ЕС в продължение на осем дни. „Да оцветим Европа с багри, музика и светлина“ е насочен към жителите и гостите на София, в който участие взеха деца и младежи с изявен талант от Район „Връбница“. С това се създаде възможността за активизиране на културното сътрудничество и диалог на европейско равнище. Този проект представи българската национална специфика и индентичност, посредством различни европейски модели за творческа изява.

Реализира се с финансовата подкрепа на „Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г. на Национален фонд „Култура“. „Симфони – рок концерт“ попада в дейност „Духът на Европа“ по този проект.