ОКИ „Надежда“ стартира честването на Великденските празници с авторската изложба „Портали“ на художника Димитър Димитров – „Мимо“

ОКИ „Надежда“ стартира честването на Великденските празници с авторската изложба „Портали“ на художника Димитър Димитров – „Мимо“. Официалното откриването на експозицията бе на 3 април от 18:30 ч. в галерията на културния институт, където участие взеха трио от „Симфониета „София“.
Изложбата е артистичен поглед на темата за възкресението и порталите между нашия свят и светът на непознатото. „Портали“ е споделеното отношение на твореца към пробуждането и възкресението. Един различен поглед към безкрайността на възприятието и дълбочината на гледните точки, които са портали към светоусещането и изучаването на детайла до степен, в която той заживява собствен живот и от него се „ражда“ една нова вселена. Това е пътят към портала на вечността, към себепознанието, възкресението и пробуждането за нещо ново и по-съвършено.

Авторът на изложбата Димитър Димитров е художник, преподавател по изобразително изкуство, скулптор и сценограф с 25 годишен професионален опит. Отличителна черта в творчеството му е различният и нестандартен поглед и подход в неговата работа.
Димитър Димитров е автор на сценографията на над 30 театрални спектакли и 7 самостоятелни изложби. Водил е уъркшопи и лекции по сценография и куклено майсторство в САЩ и Европа. Към момента е гост-преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

„Портали“ ще бъде изложена до 30 април в галерията на ОКИ „Надежда“.