Джаз формация „София“ участва в откриването на „Алея на книгата“- най-голямото книжно издание досега

На 11 септември от 17.00 ч. лично от министъра на културата Боил Банов бе открита „Алея на книгата – 2018“. Да се погрижат за доброто настроение на столичани се падна честта на Джаз формация „София“.
Повече от 60 от водещите български издателства представиха новите си заглавия в общо 23 шатри, а както всяка година, сцена на богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца бе Литературният кът на „Алеята“, който на 12 септември, от 18:00 ч. ще бъде домакин на литературно четене в памет на българския поет Евтим Евтимов и официално награждаване на лауреатите на Националния конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“ – 2018.
Част от гостите в Културната програма тази година са Атанас (Наско) Атанасов, Галина Вълчева, Георги Господинов, Димитър Тонин, Елисавета Логинова, Елица Виденова, Нели Нановска, Палми Ранчев, Петя Александрова, Светлозар Жеков, Татяна Костова, а също чешкият писател Мартин Райнер и др. Събития ще се проведат както в Литературния кът, така и в книжарници, партньорски локации в градския център.