„Обединена Надежда за Вяра и Виви“ в седмицата на благотворителността в ОКИ „Надежда“

„Две деца се нуждаят от нас, имат нужда от подкрепа, имат нужда от ОБЕДИНЕНА НАДЕЖДА“. Под това мото през месец октомври, районна администрация „Надежда“ инициира мащабна благотворителна кампания „Обединена Надежда за Вяра и Виви“, в подкрепа на петгодишната Вяра Юсева от Детска градина № 172 и шестгодишната Вивиян Костова от Детска градина № 38, които се борят с агресивни заболявания.

В седмицата на благотворителността от 1 до 7 октомври се проведоха серия благотворителни събития в детски градини и училища на територията на р-н „Надежда“ – концерти, базари, спортни празници, открити уроци, детски театър и др.

Заключителният етап на кампанията се проведе на 6 октомври от 10.00 ч. пред ОКИ „Надежда“. На откритата сцена пред културния институт участие в благотворителната инициатива взеха деца от детските градини № 38 , № 170 и № 172, малкия Емилиян от група „Смехорани“, танцьорите от танцов клуб „Емоушън“, танцова формация от 101 СУ „Бачо Киро“, танцови двойки от клуб „Брилянт“, ансамбъл за народни танци „Шопски триъгълник“, двама изпълнители от кампанията „Успели Българи“- поп певицата Цвети Радойчева, Симона Загорова от „Гласът на България“ – победителя от третия сезон на Х Factor Bulgaria Славин Славчев, Ева Георгиева, „Човекът глас“ – Красимир Аврамов, актьора Ненчо Балабанов.

По време на концертната програма се проведе и благотворителен базар, където се продаваха картички, играчки и други предмети, изработени от децата. На Аукцион на Звездите свои вещи продаваха Богомил Грозев, Ева Георгиева, Ники Кънчев, Ненчо Балабанов, Славин Славчев и Тервел Пулев. Бяха продадени боксовите ръкавици на Пулев и една от топките от ансамбъла на Златните момичета.

Концертната програма завърши с всеобщо хоро, поведено от танцьорите на ансамбъл „Шопски триъгълник“. Това събитие показа, че има НАДЕЖДА! Събраната сума от деня – почти 9000.00 лв. ще бъде преведена по дарителските сметки на Вяра и Виви. Тази инициатива е доказателство, че когато се обединим за дадена кауза – можем да постигнем успех и да дадем НАДЕЖДА на тези, които се нуждаят!