Втори съвместен концерт на Детски представителен хор на 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ със „Симфониета „София“

В навечерието на най-светлите и обичани празници – Рождество Христово и Коледа, в месеца, когато всички отправят взор към предстоящата година с нови надежди и мечти Детският представителен хор на 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ с диригент Александър Митев и оркестър „Симфониета „София“ с гост-диригент Никола Петров ни канят на концерт с много настроение и празнично очакване – „Дядо Коледа идва в града“.

На 06 декември 2019 г. от 18:00 ч. в Университета по архитектура, строителство и геодезия, зала „АУЛА МАКСИМА“ ще прозвучат едни от най-популярните и харесвани детски песни. „Вятърът снежинки гони“, „Тихо-тихо“, „Песен за децата“, „Jingle bells“ и „We wish you a Merry Christmas“ са само част от заглавията в програмата.

В концерта ще вземат специално участие Ивайло Донков – тенор, Александра Механджийска – сопран, вокална група на 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ с ръководител Илиана Траянова, Йоана Русева – цигулка и учениците от НМУ „Л. Пипков“ Елина Карастоянова, Лина Романова и Йордан Петков – ударни инструменти. Ще чуем Рондо за цигулка и струнен оркестър от Франц Шуберт, „Интродукция и тарантела“ от Пабло де Сарасате, „Детска полка“ от Дмитрий Шостако­вич. В духа на Рождество ще ни потопи вечната молитва „Panis Angelicus“ от Цезар Франк.

Това е втори съвместен концерт на Детския представителен хор на 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ със „Симфониета „София“. Първият се състоя на 17.04.2019 г. в ОКИ „Надежда“. Съставът, един от най-големите училищни хорове в страната, наскоро отбеляза своята първа годишнина. С участията си в училищни мероприятия, матинета в домове за социални грижи, сборни и самостоятелни концерти той утвърди своето място в културния живот на София и даде сериозна заявка за бъдещото си развитие. Хорът е и сред осемте одобрени формации в четвъртото издание на Националния фестивал на коледната и новогодишната песен, Хасково 2019 г., който ще се проведе в периода  13 – 15.12.2019 г.