„Вино, жени и любов“ със „Симфониета „София“ в Централния военен клуб

Звезден букет от любими арии, дуети и песни поднесоха на публиката в Централния военен клуб музикантите от „Симфониета „София“ под диригентството на маестро Свилен Симеонов. В концерта на 13.02.2020 г., по повод празниците „Св. Валентин“ и „Трифон Зарезан“, специално участие взеха именитите солисти Олга Скеклиова, Живко Желев и Милен Шопов.

Прекрасно настроение създадоха обичаните дуети „Кой ни венча“ из оперетата „Цигански барон“ на Йохан Щраус-син, Дует на Силва и Едвин от „Царицата на чардаша“ на Имре Калман и  Дует на Рудолфо и Мими от операта „Бохеми“ на Джакомо Пучини, представени от сопраното Олга Скеклиова и тенора Живко Желев.

В изпълнение на Олга Скеклиова, която напоследък концертира предимно в Израел и Гърция, чухме също Романс на Елена от „Хубавата Елена“ на Жак Офенбах и Ария на Марица от „Графиня Марица“ на Имре Калман. Тенорът Живко Желев, който поделя времето си между Германия и САЩ, представи още Песен на Тасило от „Графиня Марица“ на Имре Калман и Ария на Баринкай из „Цигански барон“ на Йохан Щраус-син. В Каватина на Неморино от „Любовен еликсир“ на Гаетано Доницети и Ариите на Каварадоси от І-во и ІІІ-то действия на операта „Тоска“ от Джакомо Пучини чухме красивия тембър на тенора Милен Шопов.

В станалия вече традиционен концерт по случай 14 февруари, с леко намигване, звуча и един от по-малко известните валсове на Йохан Щраус-син – „Вино, жени и песни“, чието тематично заглавие бе пожеланието на  „Симфониета „София“ към публиката за прекрасно прекарване на празниците.

Ева Матева