Веселина Климентова с изложба „Живопис“ в ОКИ „Надежда“

„Животът е пъстър калейдоскоп, уникален и неповторим, великолепно пътешествие и преживяване“. С това разбиране и позиция художничката Веселина Климентова представи своята изложба „Живопис“ на 04 март 2020 г. в Галерия ОКИ „Надежда“. За доброто настроение на гостите се погрижиха музикантите от Джаз формация „София“ и тяхната солистка Яна Чакалска.

Преживявания, емоции, усещания и чувства, показващи отношението на авторката към света, красотата и хармонията, са вплетени в 22-те картини от експозицията. Вдъхно­вени от творенията на природата, провокирани от различни събития или свързани с интересни пътешествия, картините са изпълнени с различни материали и художестве­ни техники. „Смесването“ и „експериментирането“ са сред ключовите думи, с които Веселина Климентова определя същността на своето творчество. Чрез изразността на сухия пастел, акварела, маслото и акрила, в творбите ѝ оживяват живописни пейзажи, растения, местности, портрети и натюрморти, носещи усещането за равновесие и спокойствие.

„Каквото и да създавам, по който и начин да е“ – обяснява своето верую художничката – „процесът на живописване за мен е медитация, идва от сърцето и е изява на моята душевност“. В това може да се убедите и Вие.

Експозицията ще остане в Галерия ОКИ „Надежда“ от 4 до 20 март 2020 г.

Е. Матева