„007 JAMES BOND theme“ – новият проект на Джаз формация „София“

Един час с иконичната музика от филмите за Джеймс Бонд споделиха с публиката музикантите от Джаз формация „София“ и тяхната солистка Яна Чакалска. Тематичната вечер премина със специалното участие на струнен квартет „Емоция“ към „Симфониета „София“.

С впечатляващия брой от 26 филма и предстоящ 27-ми, плеяда от знаменити актьори, високопрофесионал­ни творчески екипи и мултимилионни приходи, поредицата за Джеймс Бонд неотмен­но е на челните места в класациите за най-успешни кинопродук­ции на всички времена. Още от първия филм, излязъл на голям екран през 1962 г., досега, успехът на прочутия шпионски екшън се свързва и с оригиналната, запомняща се музика.

На 28 април 2021 г. Джаз формация „София“ и Яна Чакалска – вокал, със специалното участие на струнен квартет „Емоция“, представиха най-доброто от най-доброто. В новия тематичен проект „007 James Bond theme“ звучаха най-хубавите моменти от музикал­ната продукция на емблематичната филмова класика.

В първокласната селекция на програмата бяха обхванати най-харесваните въвеждащи песни, с които от десетилетия се иден­тифицират отделните филми за Бонд. Сред включените заглавия бяха отличили се с многобройни номинации и награди за най-добра оригинална песен музикални шедьоври на поп и рок музиката. Грами, Оскар и Златен глобус са престиж­ните съревнования, в които те са си спечелили признанието през годините. Оригинал­ната тема на Джеймс Бонд, хитовите песни „Golden Eye“, „You Only Live Twice“ и „Diamonds Are Forever“ поставиха началото на кон­церта. За рок ядро на програмата бяха избрани една от по-нетипичните и непопулярни композиции – „Another Way To Die“ от „Спектър на утехата“, последвана от една от най-въздейства­щите песни – „You Know My Name“ от „Казино Роял“ и дуетното изпълнение на Яна Чакалска и Калин Жечев на „Live And Let Die“. Най-награждаваните и коменти­рани поп пиеси от поредицата за агент 007 – баладите „Skyfall“ и „Writing’s On The Wall“ бяха безспорен акцент в програмата. С „Tomorrow Never Dies“, незабравимия хит на Шерил Кроу от 1997 г., съставите към Общински културен институт „Надежда“ сложиха финал на вечерта. Всички изпълнени композиции бяха в аранжи­менти на пианиста на Джаз формация „София“ Калин Жечев.

Ева Матева

_ _ _
Вижте още:

Бразилска музика в първия от съвместните концерти на Джаз формация „София“ и струнен квартет „Емоция“

Джаз формация „София“ представи Георги Янков и гласовете на „MUSIC FACTORY“

Първи концерт на Джаз формация „София“ за 2021 г.
_ _ _