„Акустично“ – новият, различен проект на Джаз формация „София“

Първото му представяне пред публика премина със специалното участие на Сани Кунчев – перкусии.

По-интимно, по-близко преживяване, скъсяване на дистанцията с публиката и кристален звук предложиха в новия си проект музикантите от Джаз формация „София“. „Акустично“, както са нарекли своята последна инициатива, се обръща към по-естественото музикално представяне в търсене на нови, по-малко изследвани от джаз бенда, пътеки.

Първото изпълнение на програмата, на 16 февруари 2022 г. в Общински културен институт „Надежда“, показа поп и соул парчета в по-необичаен прочит. Цялостната идея за създаването на проекта е на вокалистката на състава Яна Чакалска. Тъкмо нейният интерес към различни стилове в музиката и влечението ѝ към поп културата неведнъж са били повод за реализирането на оригинални проекти, комбиниращи поп и джаз. В по-голямата си част песните в „Акустично“ също са избрани от нея, а източниците за вдъхновението ѝ – те са много и разнообразни, свързани с различни места и хора, различаващи се по време.

Специално участие в първото представяне на проекта взе великолепният перкусионист Сани Кунчев, а заслугите за осъществяването и представянето на крайния продукт, разбира се, са на всички замесени в него.

Ева Матева

_ _ _
Вижте още:

Джаз формация „София“ и „The Real Book Of Jazz“

Джаз формация „София“ и струнен квартет „Емоция“ във вихъра на „TANGO“

Култовата музика от филмите за Джеймс Бонд отново покори публиката в ОКИ „Надежда“

Латиноамериканска екзотика в концерт на Джаз формация „София“ и Формация „Toucan“
_ _ _

Фотогалерия от събитието
Снимки: Бойко Дзивев