С картините на Албена Михайлова в ОКИ „Надежда“

На 28 ноември 2022 г. Галерия ОКИ „Надежда“ има удоволствието да представи изложба живопис на художничката Албена Михайлова. В експозицията бяха показани 15 картини, изпълнени с маслени бои върху платно или маслени бои и златно фолио върху платно. Обединени от времето и пространството, абстрактните творби с интересни заглавия, като „Отблизо и…“, „… и надалече“, „Свободно пространство“, „Вектори“, „В огледалния свят“, „До там…“, „… и обратно“, „Изгубеният ключ“, „Сфери“ и др., бяха изложени на фона на музикалните изпълнения на Джаз формация „София“ със солист Яна Чакалска.

Изложбата бе организирана с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“

_ _ _

Албена Михайлова е завършила специалност „Стенопис“ в Националната художествена академия в София. Има около 20 самостоятелни изложби в София, Варна, Мюнхен и Солун. Участва в над 50 групови изложби в страната и чужбина. Нейни творби са били част от експозиции в Англия, Италия, Германия, Гърция, Китай, Тайван. Работи и скулптура в камък.

Албена Михайлова е носител на трета награда за монументална скулптура на младежките олимпийски игри в Нанджин и награда на журито за монументална скулптура в Уенджоу.

Критиката определя творчеството ѝ като свободно разположени, неограничени от рамката на картината био-геометрични композиции, които наблягат на деликатността и нежността на детайла, както и на силата на наситения и интензивен тон.

_ _ _

Вижте още:

Изложба на Снежана Велинова – рисунки и живопис

„170 години от рождението на Иван Вазов“ – новата изложба в ОКИ „Надежда“

„Софийската Мала Света гора“ – късчета история във фотоизложба, посветена на празника на София

„Пет съвременни гледни точки към българския фолклор“ от Анита Кьосева

_ _ _

Фотогалерия от събитието
Снимки: Бойко Дзивев