Филмова музика, любими популярни и класически творби в изпълнение на „Симфониета „София“ и нейните камерни състави

„Симфониета „София“ и нейните камерни състави се представиха с един от най-вълнуващите си концерти през летния сезон. Музика за душата звуча на 22.07.2020 г. в концертната зала на Общински културен институт „Надежда“. Този път на диригентския пулт пред оркестъра застана Велян Ванков.

Музикални шедьоври от вечните филмови класики, любими популярни мелодии и класически произведения създадоха неповторима атмосфера в залата. Затрогващата музикална тема от филма „Мисията“, най-разпознаваемите танга от „Усещане за жена“, „Сънсет булевард“ и „Underground” придадоха на концерта колорит от незабравимите филмови ленти. Звучаха „Обоят на Гейбриъл“ от колоса във филмовата музика Енио Мориконе, „Por una Cabeza“ на Карлос Гардел, „La cumparsita“ от Матос Родригес и „Underground Tango“ от Горан Брегович. Непреходни произведения от Волфганг Амадеус Моцарт, Лудвиг ван Бетовен и Едвард Григ привнесоха естетиката на отминали епохи. Аранжименти на известни творби от популярната музика добавиха емоция и настроение. Разнообразието в програмата се допълни от красиви, но по-рядко изпълнявани произведения от бароковия композитор Жан-Жозеф Мюре и „Кралят на рагтайма“ Скот Джоплин.

Ева Матева

_ _ _

Още прекрасна музика очаквайте на 30 юли 2020 г. /четвъртък/ в последния за летния сезон концерт на Симфониета „София“ и Джаз формация „София“, който ще се проведе в концертната зала на Общински културен институт „Надежда“.

Заповядайте!

Към програмата
_ _ _

Вижте още:

Оркестър „Симфониета „София“ и неговите камерни състави с „Музика в парка“

Квартет от „Симфониета „София“ в откриването на обновения салон на Столичен куклен театър