Образователен концерт с Джаз формация „София“ за децата от ЦИКО

С нови знания, усмивки и прекрасно настроение се сдобиха малчуганите от ЦИКО след образователния концерт на 03.07.2020 г. Децата прекараха един час в забавно обучение с Джаз формация „София“. В ролята на водещ влезе вокалистката на състава Яна Чакалска.

Децата си припомниха музикалните инструменти на сцената. Поговориха с изпълнителите за това колко е важно за един музикант въображението. Видяха по колко много и различни начини може да бъде представена една и съща песен и така научиха какво е „кавър“ или преработка. Чуха кавър версии, изпълнени в стил фънк соул, на нови и по-стари песни. Упражниха с пляскане характерния ритъм. Имаха възможност да съпоставят оригинална песен с преработка. Пяха, танцуваха и се забавляваха.

Общински културен институт „Надежда“ организира разнообразни образователни концерти с участието на музиканти от „Симфониета „София“ и Джаз формация „София“, които се провеждат в концертната зала на Института или на място в учебните заведения – училища и детски градини. Предлага индивидуално разработване на програми в зависимост от възрастта, познанията на децата и взетия учебен материал.

Ако се интересувате от музикално-образователните програми на ОКИ „Надежда“, свържете се с нас на имейл: oki_nadejda@abv.bg или тел: +359 (2) 938 6120, за да проектираме и обсъдим в детайли Вашия образователен концерт.

Заповядайте при нас, тук децата учат с усмивка!