„Отново заедно“ при огромен интерес в Кино „Кабана“

Най-изпълняваната програма в афиша на Общински културен институт „Надежда“ за лято 2020 г. премина при огромен интерес в Кино „Кабана“. „Отново заедно“ събра на 11.07.2020 г. Симфониета „София“ и Джаз формация „София“ под диригентството на Свилен Симеонов в поредния запомнящ се концерт.

За тези, които не успяха да присъстват на предишните дати, „Отново заедно“ поднесе най-ярките акценти от музикално-развлекателните проекти на ОКИ „Надежда“ в едно оригинално изпълнение на симфоничен оркестър и джаз бенд. И този път в селекцията попаднаха части от проектите „Симфони рок“, „АББА – МАНИЯ“, „The Beatles“, „250 години от рождението на Лудвиг ван Бетовен“, любими класически мелодии, джаз стандарти, евъргрийни и танга в аранжименти на маестро Свилен Симеонов. Концепцията на концерта осъществи интересен преход през различните поколения, епохи и култури. Разностилова и многожанрова, програмата за пореден път показа, че хубавата музика е вечна, а оригиналното представяне и качественото изпълнение са ключът към интереса на публиката.

Солисти в концерта бяха Яна Чакалска (вокал), Ралица Петкова (електрическа и акустична цигулки) и Димитър Бакърджиев (саксофон).

Ева Матева

_ _ _

Свързани публикации:

„Отново заедно“ – първият концерт на „Симфониета „София“ и Джаз формация „София“ след извънредната обстановка

Поп, рок, класика и джаз – „Симфониета „София“ и Джаз формация „София“ в Резиденция „Лозенец“