ОКИ „Надежда“ откри нови пространства за Детския център по изкуствата и детски парти център на 1 юни – Деня на детето

„Мили деца, честит празник!
Бъдете здрави и запазете завинаги детското в сърцата и душите си!
На днешния тържествен ден мога смело да заявя, че с обособяването на новите пространства за Детския център по изкуствата и детски парти център, ОКИ „Надежда“ ще затвърди позицията си като най-добро място за култура и образование в един от крайните райони на столицата. Този дестки център няма да е занималния, нито само парти център – в него ще развиваме уменията и сръчностите на деца от различни възрасти и социални слоеве, място, в което ще сбъдваме техните мечти, ще развиваме фантазиите им, ще творим, общуваме, откриваме таланти, ще изненадваме.
На добър час на новото пространство за Детския център по изкуствата и детски парти център!“

С тези думи и прерязване на лента за късмет, г-жа Анна Дамянова – Директор на ОКИ „Наджеда“, откри новите пространства към Детския център по изкуствата и Детски парти център към Общински културен институт „Надежда“  на 1 юни –  Международния ден на детето.

Обновеният детски център е изграден в съответствие с най-съвременните изисквания за обучение в сферата на извънкласните занимания – изцяло предназначен за образование, музика и танци, игри и забавления. В програмата своите таланти показаха деца от различните школи към центъра. Освен тях, специално участие взеха ученици от вокална школа Music factory с ръководител Георги Янков, които през годините станаха и постоянни партньори на културния институт.

Програмата стартира с приповдигнат дух, музика и ритъм, координация и танц на най-малките танцьорки от школата по балет към ДЦИ с ръководител Кристина Огнянова. Малките грации представиха танца „Мажоретки“. Красотата на движението, финес и очарование показа 11-годишната Моника Цветкова с танца „Еуфория“. Добре дошли на всички присъстващи каза и 14-годишният Александър Николов с изпълнението си на пиано на „Welcome“ на J. Kinder и „Норвежка гора“ от Джон Ленън и Пол Маккартни. В духа на класическата музика своя талант показа и Ива Фурлинска, която от две години се обучава в школата по пиано с ръководител Ева Матева. 10-годишната пианистка показа стил и чувствителност с изпълнението си на „Адажио“ от Даниел Щайбелт. В програмата присъствие на сцената и завладяващ глас демонстрира Стефания Малинова на 10 г. от вокална школа Music Factory с песента „Fallin” на Алиша Кийс. На събитието своя дебют на цигулката направи 6-годишният Александър Таков с ръководител Любов Уришова. Той изпълни „Смешната птичка“ от Гречанинов и „Марш на ловците“ от Карл Мария фон Вебер. Публиката се върна към българските корени с изпълнението на танца „Хорце“ от  най-малките деца в групата по народни танци към ДЦИ с ръководител Йордан Станимиров. Финалът на програмата направи малкия талант Емилиян Бърдарски от вокална школа Music factory с ръководител Героги Янков. 10-годишният певец изпълни заедно с Джаз формация „София“ „Oh!Darling“ на Бийтълс. Емилиян спечели сърцата на публиката с изключителните си артистцизъм и вокални възможности.

Официални гости на събитието бяха зам.-кметът на район „Надежда“ г-жа Мая Благоева, зам.-министърът на културата г-жа Весела Кондакова, г-жа Анита Игнатова – началник на отдел „Образование, спорт, култура и социални дейности“ към р-н „Надежда“, г-н Петър Матев – гл. експерт в Министерството на културата, г-жа Анна Александрова – народен представител в 43, 44 и 45-тото Народно събрание, г-жа Ирина Михайлова – Дирекция „Култура“ при Столична община и други.

Поздравителни адреси по случай откриването на новите пространства за положителни емоции на децата към ОКИ „Надежда“ изпратиха кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова и кметът на р-н „Надежда“ инж. Димитър Димов.

Повече за заниманията и школите към Детския център по изкуствата и детски парти център може да видите на сайта на института – http://oki-nadejda.com/ или на +359882 837 879.