С валсове в парка на Резиденция „Лозенец“

Под диригентството на маестро Свилен Симеонов „Симфониета „София“ изпълни за първи път в градината на резиденцията едни от най-красивите валсове в световната музикална литература. Джаз формация „София“ допълни програмата с джаз стандарти и песни от мюзикъли.

Традиционният летен концерт за служителите на Министерство на отбраната на Република България и Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ представи нов развлекателен репертоар на 7 юли 2022 г. Публиката има възможността да чуе избрани валсове от световната музикална съкровищница, обичани джаз стандарти и песни от мюзикъли. Специален гост в програмата бе певецът Стефан Попов. Концертът премина под диригентството на маестро Свилен Симеонов. Съорганизатор на събитието бе Общински културен институт „Надежда“.

Валс-фантазия от Глинка, Концертен валс от Глазунов, емблематичните „Валс на цветята“ от Чайковски и Валс из „Маскарад“ към драмата на Лермонтов от Хачатурян звучаха в първата половина на програмата. Джаз формация „София“ със солист Яна Чакалска освежи вечерта с „Take Five“ на Пол Дезмънд и „My Favorite Things“ на Ричард Роджърс и Оскар Хамърщайн от мюзикъла „The Sound of Music“. Певецът Стефан Попов изпълни три песни, обединени от темата за гората, след което програмата продължи с „Ръченица“ от Петко Стайнов. В аранжименти и оркестрации на маестро Симеонов „Симфониета „София“ изпълни прекрасните валсове от Евгений Дога „Грамофон“ и валс от филма „Мой ласковый и нежный зверь“. За бис звуча незабравимия Валс № 2 на Дмитрий Шостакович от филма „Първият ешелон“.

Е. Матева

_ _ _

Вижте още:

Начало на сезон Есен 2020 за „Симфониета „София“ и Джаз формация „София“

Поп, рок, класика и джаз – „Симфониета „София“ и Джаз формация „София“ в Резиденция „Лозенец“
_ _ _

Фотогалерия от събитието