1 октомври, 12:00 ч., ЦВК, конкурс за създаване на детска песен „Eclectica Union Kids– Symphony Competition”

На 01.10.2022г., Международен ден на музиката, от 12:00 ч. в Централния военен клуб – София, сдружение „Еклектика” в партньорство с ОКИ „Надежда”, организира провеждането на първия и единствен по рода си в България конкурс за създаване на детска песен „Eclectica Union Kids– Symphony Competition”.

Конкурсът ще се проведе под съпровода на оркестър „Симфониета „София”, Джаз формация „София” при Общински културен институт „Надежда“, където талантливи деца ще представят песните, достигнали до финала на конкурса.

Диригент ще бъде Минко Ламбов.

Вход свободен!
– – – – – –
Повече за детския конкурс:

„Eclectica Union Kids– Symphony Competition“ е първият конкурс в България за създаване на нова детска песен, който ще се провежда ежегодно в столицата, под съпровода на симфоничен оркестър.

Този мащабен конкурс за детска песен ще даде огромен принос за обогатяването на културния живот на страната. За пръв път децата – изпълнители ще имат възможност да работят на живо с голям симфоничен оркестър и диригент. Това ще им донесе безценен професионален опит, самочувствие и не на последно място ще допринесе за оформянето на сериозен естетически критерий за красотата на музиката и магичното звучене на симфоничния оркестър.

Авторитетното жури е съставено от едни от най-утвърдение имена на българската музикална сцена – композитори, диригенти и текстописци.

*Всички достигнали до финала на конкурса песни ще получат професионален звукозапис на произведенията си със симфоничен оркестър.

*Събитието се организира от сдружение „Еклектика” в партньорство с ОКИ „Надежда, с подкрепата на Министерството на културата и Столична община.