„Greatest Hits III“ на „Queen“ – обикновените рокери, които предефинираха рок музиката

Блажен, страстен и химнен. Това са само няколко от многото прилагателни, които бихте могли да използвате, за да опишете „Queen“. И въпреки това може да не успеете да уловите техния блясък в целия му блясък.

Датата е 8 ноември, 1999 г., една от най-успешните групи в историята на популярната музика издава своя компилационен албум „Greatest Hits III“. Тази компилация е с песни и хитове от последните дни на членовете „Queen“. Въпреки че не съдържа най-големите хитове на групата, тя се представя добре в класациите. Дори някои посочват, че албумът е пълен провал. Дори това да е така, едно е сигурно – „Queen“ предефинираха рок музиката, нарушиха всички правила и хората ги обичаха, обичат ги и сега.

Албумът включва „This Are the Days of Our Lives“ (1991), което е последното участие на Фреди Меркюри в музикален видеоклип, и „No-One but You (Only the Good Die Young)“ (1997), песен посветен на Меркюри, който включва и последния запис на бас китариста John Deacon преди неговото пенсиониране. Четири песни от последния им студиен албум „Made in Heaven“ също присъстват в компилацията, включително „Too Much Love Will Kill You“, „Heaven for Everyone“, „The Show Must Go On“ и др.

„Queen“ имаха традиция да издават компилации с най-големите хитове на всеки десет години, предлагайки ретроспекция на синглите, които са издали през този период. А и години наред албумите им се гордееха с мотото „в този запис не са използвани синтезатори“, което сигнализираше тяхната вярност към легионите от хард рок групите след „Led Zeppelin“.

  • Кои бяха първоначалните членове на рок групата „Queen“?

Първоначалните членове на британската рок група „Queen“ бяха Фреди Меркюри, Браян Мей, Джон Дийкън и Роджър Тейлър.

  • Кой беше първият албум номер едно на „Queen“ в САЩ?

„The Game“ (1980), който включва „Crazy Little Thing Called Love“ и „Another One Bites the Dust“, е първият номер едно албум на „Queen“ в Съединените щати.

  • Кога рок групата „Queen“ е въведена в Залата на славата на рокендрола?

Рок групата „Queen“ беше въведена в Залата на славата на рокендрола през 2001 г.

  • Как се казва филмът за рок групата „Queen“?

Създаването на рок групата „Queen“ и издигането й към звезда са темите на филма „Bohemian Rhapsody“ от 2018 г.

  • „Queen“ е една от най-добрите групи на всички времена?!

„Queen“ е само една от онези групи, които ви карат да искате да пеете толкова силно, колкото гласът ви може да издържи. В крайна сметка, с толкова много огромни хитове за всички времена, не е трудно да се разбере защо това е така. Между „We Will Rock You“, „Don’t Stop Me Now“ и „We Are the Champions“ със сигурност няма недостиг на хитова музика, която тази група е създала.

Откакто „Queen“ бяха на върха на своята популярност, не може да се отрече фактът, че те все още остават една от най-влиятелните групи на всички времена. Когато вашето музикално изкуство се използва като основно вдъхновение от други артисти, тогава няма по-голяма похвала. „Queen“ играе важна роля в това, като не по-малко от дузина артисти посочват групата като основно влияние. Дейвид Боуи спечели слава на критиците, след като беше включен в дует заедно с Фреди Меркюри. Лейди Гага на практика получи името си от песента на „Queen“, „Radio Ga Ga“. „Queen“ не просто ни остави страхотна колекция от музика за слушане, а дадоха сила на бъдещите поколения музикални творци.

***

Следете културния афиш на ОКИ „Надежда“ и във Facebook.

– – –

ОЩЕ ОТ ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ И СЪБИТИЯ:

Фреди Меркюри – историята на живота, която може би не знаете

Live Aid – 36 години от най-мащабния благотворителен концерт за набиране на средства за гладуващите в Етиопия

„Love Me Do“ – Раждането на „The Beatles