Веселина Климентова с втора самостоятелна изложба в Галерия ОКИ „Надежда“

Галерия ОКИ „Надежда“ започна новата 2023 г. с изложба на Веселина Климентова. Обособеното арт пространство на Общински културен институт „Надежда“ за втори път предложи на своите посетители да се срещнат с творчеството на  художничката в самостоятелна експозиция. На фона на прекрасните изпълнения на арфистката от „Симфониета „София“ Дария Ангеловска, представянето на картините премина на 10 януари.

Подборът в изложбата акумулира в себе си разнообразни по тематика и техника творби. Феерични пейзажи с привкус на романтика и носталгичност, интересни абстракции и свежи натюрморти, изпълнени с акварел, сух пастел, акрил и масло, вземат участие в художествената колекция. 32-те произведения в нея целят да покажат „силната връзка с живота, одухотвореността и хармонията“ през погледа на Веселина Климентова.

За своя светоглед, за отношението си към живота и живописта авторката споделя: „Вълнува ме природата и връзката ѝ с нас, както и посланията за плодородие, изобилието на багри и форми, светлината в живота, хармонията на душата на човека с околния свят и себе си, както и мястото ни в света. Спомени от детството и силни впечатления от места, които съм посетила и усетила по свой начин, също ме подтикват към поредна творба“.

Експозицията ще остане в Галерия ОКИ „Надежда“ до 3 февруари 2023г. Заповядайте да я разгледате!

Е. Матева

_ _ _

Вижте още:

С картините на Албена Михайлова в ОКИ „Надежда“

Изложба на Снежана Велинова – рисунки и живопис

Веселина Климентова с изложба „Живопис“ в ОКИ „Надежда“
_ _ _

Фотогалерия от събитието
Снимки: Бойко Дзивев и Емилия Раднева