Директорът на ОКИ „Надежда“ Анна Дамянова с награда за цялостен принос в областта на културата в „Творци в сърцето на Надежда“

„Благодаря за признанието. Не съм от „Надежда“, но вече повече от 10 години работя за Надежда, в „Надежда“, с Надежда. Надежда за нашето бъдещо поколение, за нашите деца да бъдат образовани, достойни българи. Да съхраняват българските традиции и българщината. Благодаря на моя екип, защото знаете – глава без тяло, ръце и крака не може да съществува благодаря им, че те са винаги с мен и зад мен“!

С тези думи Анна Дамянова, Директор на ОКИ „Надежда“ прие наградата, която й бе връчена от инж. Димитър Димов, кмет на р-н „Надежда“. Дамянова бе отличена с Грамота и статуетка в категория „Цялостен принос в областта на културата“ в „Творци в сърцето на Надежда“, събитие на Столична община-район „Надежда“ по случай 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Празничната програма включваше книги в „Шатра на читателя“, литературни срещи с авторите на детска художествена литература Петя Кокудева и Мая Бочева. Финалът бе с пранзнична програма по награждаване, на която се изявиха талантливи деца от район „Надежда“.

Общо 38 педагози за високи постижения в сферата на образованието и културата бяха отличени в залата на Общински културен институт „Надежда“ на 18 май. Кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов е първият районен кмет, който получава новоучредената награда на РИО-София град за ефективно партньорство в сферата на образованието.

Специални гости на събитието бяха д-р Ваня Кастрева, началник на Регионален инспекторат по образованието – София град, Нели Манчева, главен експерт в дирекция „Образование“ на Столична община, представители на Синдикат на българските учители.

 

Партньори на събитието бяха  издателство „Сиела“, издателство „Фют“ , издателство „ТАТ Криейтив“ , издателство „Робертино“, издателство „Жанет 45“ .