Цигуларят Боян Илкоски от Р. Северна Македония със „Симфониета „София“ в ОКИ „Надежда“

Младият изпълнител солира на оркестъра в концерта на 26 януари 2024 г. В програмата прозвучаха Концерт за цигулка и оркестър № 1 в ре мажор, оп. 6 от Николо Паганини и Симфония № 60 в до мажор „Разсеяният“ от Йозеф Хайдн.

Цигуларят Боян Илкоски от Р. Северна Македония бе солист на „Симфониета „София“ към Общински културен институт „Надежда“ под диригентството на маестро Свилен Симеонов в концерта на 26 януари. Младият изпълнител, който понастоящем е оркестрант в Македонската филхармония, се представи пред софийската публика с много тежка и амбициозна програма. В препълнената концертна зала на ОКИ „Надежда“ той изсвири Концерт за цигулка и оркестър № 1 в ре мажор от Николо Паганини, а изпълнението бе уважено с многобройни бурни аплаузи от хората в залата.

В програмата на вечерта бе включена също и Симфония № 60 „Разсеяният“ от Йозеф Хайдн, а за бис бе изпълнена прекрасната прочувствена пиеса от Астор Пиацола „Oblivion“. След продължилия час и половина концерт, солист, диригент и оркестър бяха аплодирани силно и много продължително.

_ _ _

Вижте още:

„Коледни надежди – сбъднати мечти“ – най-тържественият концерт от декемврийската програма на ОКИ „Надежда“

„С музиката на фамилия Щраус“ в Централния военен клуб

Руската цигуларка Мария Солозобова със „Симфониета „София“ в Централния военен клуб

_ _ _

Фотогалерия от събитието
Снимки: Бойко Дзивев