Писателката Здравка Евтимова представи най-новата си книга „Луничави разкази“ в ОКИ „Надежда“

Литературният салон на Културния институт предостави възможност на гостите за дискусия с видната българска авторка.

Един от най-награждаваните съвременни български творци – известната писателката Здравка Евтимова, представи своята последна книга „Луничави разкази“ на 25 април 2024 г. в Общински културен институт „Надежда“. Наред с подробностите около повода за събитието, писателката разкри още интересни новости, засягащи професионалния ѝ живот и начина ѝ на работа, говори за отношението на чуждестранните издатели към предложените за публикуване творби, за работата с агент, за професионализма и колко е важно да се показва сериозно отношение, за таланта, за бъдещите поколения и още много други неща, които привличат нейния интерес в момента.

Сборникът „Луничави разкази“ е издаден през декември 2023 г., а двайсетте истории в него са създадени през последните три години. С присъщата си връзка с реалните проблеми на днешното съвремие, със социалната проблематика, пречупена през ценностната система на един обикновен, достоен човек, писателката се вглежда в живота и неговите трудности с вяра, че има добро и то може да бъде срещнато на много и неочаквани места.

Срещата-разговор със Здравка Евтимова се проведе в Галерия ОКИ „Надежда“. Музикален домакин бе арфистката от „Симфониета „София“ Дария Ангеловска, а водещ на събитието – Емилия Раднева.

Е. Матева

_ _ _

Вижте още:

За християнските ценности и писането на книги – в разговор с писателката Здравка Евтимова

_ _ _

Фотогалерия от събитието
Снимки: Бойко Дзивев