В Деня на детето – ОКИ „Надежда“ с музикална програма за всички, носещи детското в себе си

Солисти на „Симфониета „София“ и Джаз формация „София“ под диригентството на Минко Ламбов бяха Леон Даниел, Жени Кринчева, вокална група „Палави ноти“ с ръководител Венелина Миланова, деца от музикално училище „Voice Academy“, студенти от класа по поп и джаз пеене на Адриана Бенова при НМА „Проф. Панчо Владигеров“ и вокалистката на Джаз формация „София“ Яна Чакалска, която влезе в ролята и на водещ.

Малки, по-големи, вече пораснали или пък не съвсем, деца, пяха и се веселиха на 1 юни 2024 г. в Общински културен институт „Надежда“. Денят на детето привлече всички, носещи в душата си светлината и чистотата на младостта. Концертът представи песните-финалисти от първото и второто издание на конкурса за детска песен „ECLECTICA UNION KIDS – symphony competition“. В програмата бяха изпълнени също откъси от мюзикълите „Дивите лебеди“ и „Куфарчето Куфи“ по музика на Минко Ламбов и либрето на Ана Топалова.

Сред прекрасните песни, които озариха атмосферата с вълшебството на детството, бяха трите песни, класирани на първо място в миналогодишното издание на конкурса – „Детето“ по музика и текст на Тодор Янкулов, в изпълнение на вокална група „Палави ноти“; „Райска градина“ – музика и текст: Вида Пиронкова, представена от Леон Даниел и „Джаз за деца“ по музика на Димитър Благоев и текст на Цветелина Белева, прозвучала в изпълнение на студентката от класа на Адриана Бенова – Кристина Топалова.

Чудесно настроение донесоха и двете песни по музика и текст на Снежана Бахчеванова – „Слънчице“, изпълнена от Александра Бедола и „Конче в лунапарка“, представена от Боряна Попова. Солистка на „Патарак и Рибок“ (музика и аранжимент: Васил Бележков, текст: Гео Милев) и „Еньовден“ (музика и аранжимент: Васил Бележков) беше великолепната Жени Кринчева. „Не на страха“ по музика на Надя Ботева, текст на Гергана Сотирова и една от песните в мюзикъла „Куфарчето Куфи“ прозвучаха в изпълнение на неповторимия Леон Даниел.

Студентите от класа по поп и джаз пеене на ас. д-р Адриана Бенова от катедра „Поп и джаз изкуство“ към Вокалния факултет на НМА „Проф. Панчо Владигеров“ Синем Зърън, Весела Тодорова, Александър Савов, Донко Марков и Кристина Топалова се превъплътиха в герои от мюзикъла „Дивите лебеди“, изпълнявайки избрани песни от него. Нямаше как събитието да мине и без най-яркия образ в музикално-сценичното произведение. Яна Чакалска, в ролята на злата царица, отново възхити присъстващите с изпълнението си.

Концертът завърши с „Ние сме светлина“ – песента-победител от първото издание на „ECLECTICA UNION KIDS – symphony competition“, която бе избрана за химн на конкурса. Нейни автори са Веси Бонева и Явор Велчев. Сега тя прозвуча в изпълнение на студентите от класа на Адриана Бенова.

Е. Матева   

_ _ _

Вижте още:

„Eclectica Union Kids“ – Symphony Competition, 2023, излъчи своите победители

„WHAT THE FUNK“ с Джаз формация „София“ и студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров“

В приказния свят на Андерсеновите герои – ОКИ „Надежда“ представи премиерно мюзикъла от Минко Ламбов „Дивите лебеди“

_ _ _

Фотогалерия от събитието
Снимки: Бойко Дзивев