Оперни бисери звучаха в ОКИ „Надежда“

Известни арии и дуети от произведения на Моцарт, Пучини, Верди, Доницети, Чайковски, Лехар, Асен Карастоянов и Парашкев Хаджиев бяха изпълнени на 21 юни в концертната зала на Института

Изявени певци-магистри от НМА „Проф. Панчо Владигеров“ бяха солисти на „Симфониета „София“ под диригентството на Деян Павлов на 21 юни 2024 г. Традиционният концерт с възпитаници на висшето училище бе едно от последните юнски събития, в които съставите към Общински културен институт „Надежда“ си партнират на сцена с млади музиканти. Точно година след изявата на певци-докторанти от Музикалната академия с оркестър „Симфониета „София“, магистри от учебното заведение представиха в концертната зала на ОКИ „Надежда“ програма с известни арии и дуети от творби на Моцарт, Верди, Доницети, Чайковски, Лехар, Асен Карастоянов и Парашкев Хаджиев.

В концерта, наречен „Оперни бисери“, звучаха Дуетино на Графинята и Сузана и Речитатив и Ария на Сузана из оп. „Сватбата на Фигаро“, както и Дует на Церлина и Дон Жуан от оп. „Дон Жуан“ на Волфганг Амадеус Моцарт; Ария на Мюзета из оп. „Бохеми“ от Джакомо Пучини; Ария на Княз Елецки от „Дама Пика“ на Чайковски; Дует на Норина и Дон Паскуале из оп. „Дон Паскуале“ и Ария на Рита от едноименната опера на Гаетано Доницети. В програмата бяха изпълнени също Дует на Лиляна и Павлин из „Българи от старо време“ на Асен Карастоянов и Ария на Аничка от „Службогонци“ на Парашкев Хаджиев. Дует на Хана Главари и граф Данило от оперетата „Веселата вдовица“ и Ария на Су Чонг от „Страната на усмивките“ на Франц Лехар допълниха изпълненията. В концерта прозвучаха също Сцена и Ария на Виолета и „Наздравица из оп. „Травиата“ от Джузепе Верди.

По реда на представянето си, в програмата участваха Сун Дзичуан, Жанг Джия, Лили Мартиросян, Ли Пейран, Жао Ксяо, Кристина Петрова, Гуо Юшуай, Ци Тиендзъ, Екатерина Гурева, Оксана Легка, Ма Тианхе, Кателина Георгиева, Екатерина Фучаджиева, Владимир Бурянов, Дамяна Цветкова, Георги Бейков.

Е. Матева

_ _ _

Вижте още:

Студенти от класа по цигулка на проф. Марио Хосен към НБУ бяха солисти на „Симфониета „София“ в концерта на 14 юни 2024 г.

 „Симфониета „София“ и солисти от Zakhar Bron School of Music, Zurich, изнесоха концерт на 7 юни в ОКИ „Надежда“

„WHAT THE FUNK“ с успех и в Кино „Кабана“

В Деня на детето – ОКИ „Надежда“ с музикална програма за всички, носещи детското в себе си

„Симфониета „София“ и СКХ „Васил Арнаудов“ с концерт, посветен на 24 май

„Поп срещи“ с Джаз формация „София“, Георги Янков и негови ученици

_ _ _

Фотогалерия от събитието
Снимки: Бойко Дзивев