„Симфониета „София“ с концерт по повод 6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и българската армия

Оркестър „Симфониета „София“ изнесе традиционния си концерт по случай 6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и българската армия. Събитието се проведе на 4 май в Централния военен клуб под палката на Свилен Симеонов. Солисти бяха сопраното Ангелина Манчева и Роберта Матели – мецосопран (Италия).

В програмата звучаха „Празнична увертюра“ от В. Стоянов, Интермецо из операта „Манон Леско“ от Дж. Пучини, Ария на Розина из операта „Севилскят бръснар“ и „Дует на котките“ от Дж. Росини, маршовете „Велик е нашият войник“ и „Бдинци, лъвове, титани“, Ария на Джудита из оперетата „Джудита“ от Лехар и др.

Концертът се осъществява съвместно с Изпълнителна Агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“, Министерство на отбраната.

 *Роберта Матели дебютира в театрите в Риети и Малта в ролята на Сантуца от „Селска чест“ на Маскани. Носител е на награди от конкурсите „Iris Adami Corradetti“ в Падуа (Италия), „Lignano Sabbiadoro“, и „Giovani interpreti per il teatro d’opera“ на театъра в Рим. От много години Роберта Матели работи като солист и режисьор за компания OPERA 2001, която прави оперни продукции на територията на Испания и Франция и помага на много оперни певци да дебютират в същата компания.

*Ангелина Манчева участва като солист в концерти в Китай – 2010 и 2011г. с диригент Светослав Борисов. През юли 2013 г. взима  участие в българо – френски проект и пее Микаела в „Кармен“ на Бизе във Франция с диригент Нели Банс. Септември 2016 печели трета награда на Втория международен конкурс за оперни певци – Варна, България.