Среща-разговор със Снежана Бахчеванова – за иновативната ѝ система за обучение и свободата да твориш

Тя е любима учителка, способна да представи дори най-скучната материя по увлекателен начин, използвайки широките си музикални познания и богатия си практически опит с ученици от всякаква възраст. Тя е педагог, който може да ги заинтригува със завладяващия си способ на преподаване, да ги освободи от общоприетия закостенял начин на мислене, да предизвика любопитството им към необятния свят на музикалното изкуство. При нея музикалното образование става модерно, занимателно, оригинално, подтиква към развитие на творческото мислене и импровизация. С такъв интересен събеседник и сладкодумен разказвач бе поредната среща-разговор в Общински културен институт „Надежда“.

Снежана Бахчеванова е преподавател, композитор, автор на музикални учебници и учебни помагала по солфеж, елементарна теория на музиката и хармония. „В помощ на преподавателите по музика и ръководителите на музикални школи“ на 22 февруари 2023 г. тя представи иновативната си система за обучение, която засяга ролята както на учителя, така и на ученика. Музикална теория и практика – І и ІІ част, Едногласни солфежи 4 х 4, Двугласни солфежи 4 х 4, Тригласни солфежи 4 х 4 и Хармония – І част са ориентирани към вникването в същността на музиката и свободата да се твори.

Събитието премина със специалното участие на струнен квартет „Емоция“.

Очаквайте следващи срещи със Снежана Бахчеванова на 30 май и 3 октомври 2023 г.

Е. Матева

_ _ _

Вижте още:

За християнските ценности и писането на книги – в разговор с писателката Здравка Евтимова

Литературен салон ОКИ „Надежда“ представи „От коша на историята“ – извадки от книгата на Бойко Дзивев „Исторически синхронизации“
_ _ _