Майски дни на културата в Банкя с Джаз формация „София“, балетно студио „Модерато“ и квартет „Славей“

Джаз формация „София“ към ОКИ „Надежда“ за поредна година гостува с музикална програма по случай отбелязването на майските дни на културата в Банкя. Участието на младите музиканти бе в един от най-светлите ни празници – 24 май, Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Пламъчето на българската духовност и култура, музикантите запалиха с изпълнението на една от най-затрогващите, емблематични и обичани български песни – „Облаче ле бяло“, където публиката се наслади на звънкия глас на вокалистката Яна Чакалска. С програмата си, джаз бенда спечели множество аплодисменти и с изпълнението на български популярни пиеси и авторска музика.

В програмата на 24 май в Банкя любимци на публиката се превърнаха грациите от студио „Модерато“ с хореограф Кристина Огнянова. Малките балерини – носители на множество престижни награди и отличия от различни фестивали и конкурси, представиха на откритата сцена три танца, с които спечелиха сърцата на публиката.

Празничната вечер завърши с магията на българската народна песен. Квартет „Славей“, създаден от великата певица Надка Караджова, успя да пренесе със своите изпълнения публиката в различни краища на България. Певиците демонстрираха перфектна хармония, техника, стабилност и в същото време много топлина, чувственост и очарование.

*Следващото участие на Джаз формация „София“ ще бъде на 1 юни – Международния ден на детето. Очакваме ви на откритата сцена пред ОКИ „Надежда“ в 10:00 ч., където за празника ще се изявят и различни детски вокални групи, танцови формации и индивидуални изпълнители.