Еделина Кънева, Джаз формация „София“ и формация „Toucan“ с участие в „Горешляци“ 2021

Примата на Музикалния театър Еделина Кънева и двата състава към Общински културен институт „Надежда“ бяха част от музикалната програма в третия ден от ежегодните Празници на минералната вода, здравето и дълголетието.

С участие на Джаз формация „София“, формация „Toucan“ и звездата на Музикалния театър Еделина Кънева започна концертната програма на 17 юли 2021 г. по повод празника на Банкя. Парк „Ротонда“ в центъра на курортното градче събра жители и гости на селището в амфитеатъра сред красотата и чистия въздух на заобикалящата природа.

Джаз формация „София“ и формация „Toucan“ изпълниха част от успешния си съвмес­тен проект с бразилска музика, който софиянци имаха възможността да чуят на 10 юли в кино „Кабана“. „Sururu na Cidade“, „Que Desacato!“, „Carinhozo“ и останалите, пред­ставени от тях пиеси създадоха прекрасно настроение сред публиката на концер­та. Мюзи­къл и популярна музика пък предложи на зрителите Еделина Кънева. Заедно с Джаз формация „София“ тя изпълни „My Favorite Things“, „Amado Mio“, „Sway“, „Mamma Mia“. Силно аплодирани бяха също и интерпретациите ѝ на известните „Summertime“ от Джордж Гершуин и „Libertango“ на Астор Пиацола.

Джаз формация „София“, формация „Toucan“ и Еделина Кънева получиха поздравител­ни адреси от кмета на район Банкя Рангел Марков.

Събитието е част от календара с културни събития на Столична община.

Ева Матева

_ _ _

Вижте още:

Вечер на бразилската музика с Джаз формация „София“ и формация „TOUCAN“

Джаз формация „София“ участва в „Остров на музиката“, 2021 г.

Джаз формация „София“ със студенти от класа на проф. Стефка Оникян

Джаз формация „София“ и „The Real Book Of Jazz“
_ _ _