Празнична коледно-новогодишна програма – финалният концерт на „Симфониета „София“ за 2021 г.

Коледно-новогодишен концерт на Симфониета „София“ завърши изявите на оркестъра за 2021 г. Любими маршове и полки от фамилия Щраус, съчетани с традиционна коледна музика заредиха публиката с коледно настроение. Следвайки традициите на двата празника, в програмата присъстваха едни от най-обичаните, известни и изпълнявани произведения. Концертът се състоя на 21 декември 2021 г. в Общински културен институт „Надежда“ под диригентството на маестро Свилен Симеонов.

„Тиха нощ, свята нощ“, „Jingle Bells“ и „Adeste Fideles“ звучаха редом с „Трич-трач“ полка, бърза полка „Гръм и мълнии“, „Да живеят унгарците“, „Радецки марш“, полка „Клюкарките“ и др. Красив акцент в програмата бе първото изпълнение на „Лунна светлина“ от Клод Дебюси в оркестрация и аранжимент на маестро Свилен Симеонов. В три от произведенията зад диригентския пулт застана Велян Ванков, а в същото време маестро Симеонов смени позицията си с нова – оркестрант в ударната група.

С пожелание за здраве, успешна и ползотворна година, „Симфониета „София“ и маестро Свилен Симеонов се разделиха с публиката до 2022 г.

Е. Матева

_ _ _
Вижте още:

„Симфониета „София“ с музиката на фамилия Щраус

Вечни коледни песни, популярни мелодии и класически произведения в концерт, посветен на Коледа

Коледа вече е в ОКИ „Надежда“
_ _ _

Фотогалерия от събитието
Снимки: Бойко Дзивев