Олга Динова отбеляза 30-годишния си сценичен юбилей в пореден концерт

Певицата влезе и в дебютната си роля, изпълнявайки ария на Розина от оп. „Севилският бръснар“ на Джоакино Росини.

Мецосопранът Олга Михайлова-Динова чества 30 години на сцена в тържествен концерт с оркестър „Симфониета „София“ към Общински културен институт „Надежда“. Събитието бе част от поредица прояви, отбелязващи знаковия юбилей за певицата. Диригент в програмата бе маестро Георги Димитров – един от най-видните съвременни български диригенти. Участие в концерта на 8 април 2022 г. взе и Зорница Дамянова – сопран.

Ефектната програма, включваща любими арии и дуети от оперния и оперетния репертоар, внесе различен нюанс в културния афиш на Института. В изпълнение на Олга Динова звучаха известната ария на Лаурета „O mio babbino caro“ из операта „Джани Скики“ на Джакомо Пучини, ария на Русалка „Месечко“ от едноименната опера на Дворжак, ария на Илона из оперетата „Циганска любов“ на Франц Лехар. Своеобразен акцент бе арията на Розина от „Севилският бръснар“ на Росини, с която певицата дебютира на сцената на Националната опера преди 30 години – на 1 април 1992 г.

Красиво разнообразие внесе „Бахиана бразилиера“ № 5 от Вила-Лобос, изпълнена от Олга Динова и Ясен Василев – акустична китара. В програмата звучаха още увертюрите от оперите „Италианката в Алжир“ от Джоакино Росини и „Така правят всички“ от Волфганг Амадеус Моцарт, дуетите на Дорабела и Фиордилиджи „Ah, guarda, sorella“ и „Prenderò quel brunettino“ от последното произведение в изпълнение на Олга Динова и Зорница Дамянова, както и „Пролетни гласове“ от Йохан Щраус в изпълнение на Зорница Дамянова. Цялата програма бе представена изключително артистично и впечатляващо, а за бис бе оставено най-атрактивното изпълнение – „Котките“ в дует на Олга Динова и Зорница Дамянова.

Е. Матева

_ _ _

Вижте още:

Еделина Кънева и Олга Динова със „Симфониета „София“ по повод празниците на виното и любовта

_ _ _

Фотогалерия от събитието
Снимки: Бойко Дзивев