Защо детето ви да се занимава с музика?

„Има два начина за бягство от нещастията в живота: котките и музиката“, казва един от най-великите мъже на ХХ век – философът и теолог Албер Швайцер. Музиката подобрява настроението, сближава хората и изгражда вкуса. Мнозина знаменитости в детството си са се занимавали с музика, макар някои за кратко, пък дори и без особен ентусиазъм. Нима не искаме най-доброто за своите деца?!

Защо детето ви да се занимава с музика?

  • Музиката възпитава – занятията по музикален инструмент възпитават у децата воля, дисциплина, постоянство. Всички европейски аристократи са учили музика, а да можеш да музицираш е стил, блясък и шик.
  • Музикалните занятия развиват комуникативни навици, а песните спомагат за развитието на речта. Мнозина хора с говорни дефекти намират общ език с хората чрез музиката. Известен факт е, че Лудвиг ван Бетовен е бил глух, когато създава едни от най-брилянтните си музикални творби. Свирещите и пеещите по-добре говорят и пишат, по-лесно запомнят чуждите думи, по-бързо усвояват граматиката.
  • Музиката развива математически способности. Не случайно Айнщайн е свирел на цигулка, а 70% от състава на университетския музикален клуб в Оксфорд е от професорите по физика и математика. Пер Енфло, вторият човек след Айнщайн с най-високо IQ, освен гениален математик е и брилянтен пианист, гостувал многократно като солист на „Симфониета „София“ при ОКИ „Надежда“. Доказано от психолози е, че малките музиканти, ученици на знаменития Шиничи Сузуки, дори да не са преуспели твърде много в развитието на музикалния слух и памет, са изпреварили своите връстници на ниво структурно мислене.
  • Музиката е най-добрият път към успеха в живота. Литераторите Тургенев и Стендал, Толстой, Русо и Ромен Ролан, всеки от които е знаел не един чужд език, препоръчват на всички бъдещи полиглоти да се занимават с музика.

Ако искате да последвате най-добрия път към успеха, може да запишете вашето дете на музикален инструмент, да пее, танцува или да изучава чужд език в Детския център по изкуства при ОКИ „Надежда“.